Netherlands and Belgium confirms participation! + General info

03/06/2014 22:03

Ενώ από την 1η Ιουνίου δεν υπήρχε κανένα συμαντικό γεγονός ή νέο σε σχέση με το πως και τι, Βέλγιο και Ολλανδία επιβεβαιώνουν μαζί επίσημα την συμμετοχή τους για το 2015. Το Βέλγιο φέτος δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό καταλαβάνωντας την 14η θέση. Παρόλα αυτά επιβεβαιώνει την συμμετοχή απο νωρίς ενώ η Ολλανδία μετά από την καλύτερη θέση που πήραν από το 1976, ήταν αναμενώμενο ότι θα συμμετάσχουν και το 2015. 

Οι χώρες που πιθανόν να συμμετάσχουν το 2015, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τον διαγωνισμό τους είναι:
Λευκορωσία: (παρόλο που η Ρωσία ετοιμάζεται για την Intervision Song Contest, η Λευκορωσία δεν φαίνεται να αποχωρεί από τον διαγωνισμό)
Ελλάδα: (Όπως έχει αναφερθεί, υπήρχαν φήμες ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει κυρίως μέσα από το oikotimes. Η ΝΕΡΙΤ όμως το διέψευσε.)
Κύπρος: (Η Κύπρος φαίνεται να γυρίζει στον διαγωνισμό το 2015 έχοντας ήδη κάποια σχέδια για τον εθνικό τους τελικό)
Ιταλία: (Ενώ η Ιταλία δεν έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της ακόμα, η επίσημη ιστοσελίδα τους στο Facebook δημοσίευσε ότι είναι έτοιμοι για την Αυστρία!)
Σερβία: (Ένας Σέρβος δημοσιογράφος είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη ότι το κρατικό κανάλι της Σερβίας θα παρουσιάσει τα shows Beosong για το 2015, ο εθνικός τελικός).
Τουρκία: (Μετά από φήμες, είχε αποφασιστεί οτι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει ούτε το 2015. Αφού υπήρξαν αντιδράσεις μετά την νίκη της Conchita Wurst, θεωρήθηκε δεδομένο ότι η Τουρκία δεν θα ξαναγυρίσει στον διαγωνισμό. Σύμφωνα όμως με την EBU και το επίσημο Γερμανικό esc news site, η Τουρκία δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι δεν θα συμμετάσχει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η Τουρκία να γυρίσει στον διαγωνισμό το 2015 και με άλλο κανάλι, αφού αναφέρθηκε ότι το TRT δεν ενδιαφέρεται).