Türkvizyon News

25/04/2014 13:13

Όπως γνωρίζουμε η Τουρκία το 2013 υπέβαλε την αποχώρησή της από τον διαγωνισμό της Eurovision δηλώνωντας ότι δεν είναι σωστό να υπάρχουν κρητικές επιτροπές και αυτός ήταν και ο λόγος της αποχώρησής της. Έτσι λοιπόν αποφάσησε να διοργανώσει έναν παρόμοιο διαγωνισμό που ονομάστηκε Türkvizyon. Ο νικητής του 2013 αναδείχθηκε ο Farid Hasanov. 

Μετά από μια, για τους διοργανωτές και για αυτούς που είδαν τον διαγωνισμό, επιτυχία, ο διαγωνισμός συνεχίζει και φέτος και θα διοργανωθεί στο Καζάν του Ταταρστάν. 3 χώρες μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους: Altai Republic, Καζακστάν και βέβαια Ταταρστάν που είναι και η διοργανώτρια χώρα για φέτος. Χωρίς καμιά επιπλέον επιβεβαίωση, φαίνεται ότι το 2014 θα συμμετέχουν λιγότερες χώρες-περιοχές. Το Αζερμπαϊτζάν λίγο-πολύ επιβεβαίωσε την συμμετοχή του διότι όπως φαίνεται θα φιλοξενίσει τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά.

The confirmed countries are: Altai Republic, Kazakhstan and Tatarstan (host). It seems that fewer countries will participate in 2014. Azerbaijan seems to have confirmed their participation as they will host the contest in 2015 so they will compete in 2014, 2015.